Goud voor studenten ROC Mondriaan in landelijke kookwedstrijd

13 June 2023, 15:31 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Brabants Asperge Genootschap

Mike Delfos en Jim van Maaren hebben goud gewonnen tijdens de jaarlijkse asperge-kookwedstrijd van het Brabants Asperge Genootschap.

Deze landelijke wedstijd vond plaats in het Nova College in Haarlem. Jim en Mike studeren beiden aan de koksopleiding van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan in Den Haag.

Er werd gestreden om een wisseltrofee door in totaal tien teams van elk twee personen van roc’s in heel Nederland.  De deelnemers mochten zelf niets meenemen maar ontvingen een 'mistery box', van waaruit een amuse en een tweegangen-menu voor drie personen moest worden bereid. Dit element maakte de competitie extra spannend.

Het gouden team werd gecoacht door docent Jordy Ramakers van Praag. "De jongens deden het geweldig. Wij zijn super trots op deze mooie prestatie."

Tekst gaat door onder foto.

Menu

Mike en Jim hadden een menu bedacht met als amuse een gestoomde dooier met gepocheerd eiwit, asperge en aardappelkaantjes. Het tussengerecht was een asperge-pannacotta, kookvochtjus, witte-wijn dressing, aspergebeignet, gefrituurde truffelaardappel, gebakken zeewolf en aspergeschuim. Het winnende hoofdgerecht (foto) bestond uit gebakken lamsrack, longhaas, gekonfijte aardappel, aardappelmousseline, aardappelchips, beurre noisette, jus, dragon en asperge-granite.